کلمه جو
صفحه اصلی

رتینوپاتی دیابتی

دانشنامه عمومی

رتینوپاتی دیابتی (به انگلیسی: Diabetic retinopathy) عارضه ای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ های خونی رخ می دهد. وقتی عروق خونی در شبکیه آسیب می بینند ممکن است باعث نشت مایع یا خون شده یا منجر به رشد شاخه های عروقی شکننده و کلاف مانند شده و باعث تخریب شبکیه شود در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز میفرستد تار شده یا کج و معوج می شود. رتینوپاتی دیابتی یکی از علل اصلی کاهش دید است و کسانیکه دیابت درمان نشده دارند ۲۵ برابر شانس بیشتری برای کوری نسبت به افراد عادی دارند.
سایت بیمارستان چشم پزشکی نور
دیابت باعث افزایش قند خون، عطش بیش از حد، تکرر ادرار و همچنین تغییراتی در رگ های خونی بدن (سرخرگها و سیاهرگ ها) می شود. دیابت می تواند به دلایل مختلفی روی دید تأثیر بگذارد، از جمله ایجاد آب مروارید، آب سیاه و مهم تر از همه صدمه به رگ های خونی داخل چشم.
هرچه طول عمر بیماری دیابت بیشتر باشد احتمال رتینوپاتی دیابتی بیشتر می شود. در نزدیک به ۸۰٪ کسانیکه لااقل ۱۵ سال دیابت دارند صدمه به عروق شبکیه دیده می شود. در مبتلایان به دیابت نوع یک (نوع جوانان) احتمال ابتلا به رتینوپاتی دیابتی در سنین پایین تر بیشتر است.
۱. رتینوپاتی زمینه ای مرحله اول رتینو پاتی دیابتی است. در این مرحله عروق کوچک در پرده شبکیه صدمه دیده و مایع یا خون از آن ها نشت می کند. مایع نشت کرده باعث تورم پرده شبکیه شده یا رسوباتی به نام "اگزودا" را ایجاد مینماید. با اینکه این مرحله معمولاً روی دید تأثیری نمی گذارد اما ممکن است بعداً به مراحل شدیدتری که منجر به کاهش دید می شود تبدیل شود. از این رو رتینوپاتی زمینه ای به عنوان یک علامت هشدار دهنده محسوب می شود.


کلمات دیگر: