شامی رودباری غذایی گوشتی است که نام آن به شهر رودبار (مرکز شهرستان رودبار استان گیلان) اشاره دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده و گیاهان معطر به ویژه پلنگ مشت و روغن زیتون درست می شود.این غذا با کته یا نان مصرف می شود.نبو
گوشت چرخ کرده به همراه پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی های معطر شامل پلنگ مشت (احتمالاً آویشن یا کاکوتی یا مرزه کوهی)، گلپر و ریحان، مخلوط شده و ورز داده می شود. پس از دو ساعت ماندن در یخچال، تکه های کوچکی از مخلوط به قالب مورد نظر درآورده و در تابه سرخ می شود. برای تهیه سس این شامی، از گوجه فرنگی آب پز یا مخلوط رب گوجه فرنگی با آب استفاده می شود و شامی ها در سس نیز پخته می شوند.
گوشت چرخ کرده به همراه پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی های معطر شامل پلنگ مشت (احتمالاً آویشن یا کاکوتی یا مرزه کوهی)، گلپر و ریحان، مخلوط شده و ورز داده می شود. پس از دو ساعت ماندن در یخچال، تکه های کوچکی از مخلوط به قالب مورد نظر درآورده و در تابه سرخ می شود. برای تهیه سس این شامی، از گوجه فرنگی آب پز یا مخلوط رب گوجه فرنگی با آب استفاده می شود و شامی ها در سس نیز پخته می شوند.
wiki: شامی رودباری