کلمه جو
صفحه اصلی

شامی رودباری

دانشنامه عمومی

شامی رودباری غذایی گوشتی است که نام آن به شهر رودبار (مرکز شهرستان رودبار استان گیلان) اشاره دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده و گیاهان معطر به ویژه پلنگ مشت و روغن زیتون درست می شود.این غذا با کته یا نان مصرف می شود.نبو
گوشت چرخ کرده به همراه پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی های معطر شامل پلنگ مشت (احتمالاً آویشن یا کاکوتی یا مرزه کوهی)، گلپر و ریحان، مخلوط شده و ورز داده می شود. پس از دو ساعت ماندن در یخچال، تکه های کوچکی از مخلوط به قالب مورد نظر درآورده و در تابه سرخ می شود. برای تهیه سس این شامی، از گوجه فرنگی آب پز یا مخلوط رب گوجه فرنگی با آب استفاده می شود و شامی ها در سس نیز پخته می شوند.


کلمات دیگر: