کلمه جو
صفحه اصلی

چقرتمه

پیشنهاد کاربران

چقرتمه نام یکی دیگر از پنج غذای مهم ساهان قاجاری است که در کتاب آشپزی نادرمیرزا آمده است، نگارش این کتاب در سال 1292 آغاز و در سال 1301 به پایان رسیده است.
چقرتمه:�: . . . و آنچنان باشد که مرغان نمکسود را به آب پزند. پس، استخوان های آن گیرند و گوشت ها پاره باید نمود، . . . پس روغن را نیک بتابند و خایه ماکیان بر آن شکنند. چون اندکی خود را گیرد بر هم زنند تا خایه پاره ها خرد شود. پس گوشت ها ریزند و برهم زنند که گوشت با خایه ماکیان اندکی سرخ و ریخته نیز شود. داروها و زعفران افشانند و نمکسود و پلپل به اندازه. خورش بس نیکوست بویژه در راه ها و آسان است پختن آن و زود به دست آید. اگر خواهند آب لیمو یا آبغوره چاشنی دهند.


کلمات دیگر: