کلمه جو
صفحه اصلی

میاموتو موساشی

دانشنامه عمومی

میاموتو موساشی (به ژاپنی: 宮本 武蔵 - به روماجی: Miyamoto Musashi) (زادهٔ ۱۵۸۴ میلادی - درگذشتهٔ ۱۳ ژوئن ۱۶۴۵ میلادی) که با نام های شینمِن تاکِزو، میاموتو بنوسوکه و نیتن دوراکو (نام بودایی اش) نیز شناخته می شود، رونین و سامورایی افسانه ای ژاپنی است. او به خاطر مهارتش در شمشیرزنی و نیز پیروزی های چشمگیرش در نبردهای دونفره با شمشیر شناخته شده است. او نخستین مبارزه اش را در سن سیزده سالگی انجام داد و پیروز شد. موساشی بنیان گذار سبک شمشیرزنی نیتن ریو (هیوهو نیتن ایچی ریو) و نیز نویسنده کتاب پنج حلقه (به ژاپنی: 五輪の書، گو رین نو شو) درباره استراتژی، تاکتیک و فلسفه است که هنوز هم تدریس می شود. او کتاب های دیگری از جمله دوکودو (独行道، طریقت تنهایی) نیز نوشته است.
کتاب های نوشته شده بوسیله میاموتو موساشی:

دانشنامه آزاد فارسی

میاموتو، موساشی (ح ۱۵۸۴ـ۱۶۴۵)(Miyamoto, Musashi)
میاموتو موساشی، اثر اوتاگاوا کونی یوشی
سامورایی ژاپنی. کتاب راهنمای او در راهبرد نظامی و شمشیربازی، کتاب پنج حلقه (۱۶۴۵)، در ۱۹۷۴ به انگلیسی در امریکا ترجمه شد و به عنوان راهنمایی برای موفقیت تجاری توفیق فراوان کسب کرد. در ژاپن، میاموتو موساشی در مقام قهرمان یک رمان تاریخی مطوّل که در آن دلاوری ها و هنرهای رزمی وی به وجهی درخشان و هیجان انگیز نشان داده شده بسیار محبوب است. این داستان موضوع چندین فیلم و کتاب های خنده دار نیز بوده است. میاموتوی تاریخی نقاش و شمشیرباز بود و عمر خود را به سفر در ژاپن پی کسب فرزانگی ذِن سپری کرد.

نقل قول ها

میاموتو موساشی (به ژاپنی:宮本 武蔵) (زاده ۱۵۸۴ میلادی - درگذشته در ۱۳ ژوئن ۱۶۴۵) که با نام های شینمِن تاکِزو، میاموتو بنوسوکه و نیتن دوراکو (نام بودایی اش) نیز شناخته می شود یک رونین و شمشیرزن ژاپنی است. او به خاطر مهارتش در شمشیرزنی و نیز پیروزی های چشمگیرش در نبردهای دونفره با شمشیر شناخته شده است و اولین مبارزه اش را در سن سیزده سالگی انجام داد. او بنیان گذار سبک شمشیرزنی نیتن ریو (هیوهو نیتن ایچی ریو) و نیز نویسنده کتاب هایی از جمله کتاب پنج حلقه (به ژاپنی: 五輪の書، گو رین نو شو)‏ درباره استراتژی، تاکتیک و فلسفه است که هنوز هم تدریس می شود.
• «به خودت کم فکر کن اما در کار دنیا بسیار بیاندیش.»بند ۴• «بر کاری که کرده ای افسوس مخور.»بند ۶• «پیرو عقاید مرسوم مردم نباش.»بند ۱۵• «می توانی بدنت را ترک کنی اما شرافتت را هرگز.»بند ۲۰

پیشنهاد کاربران

موساشی و یاماتو دو رزمناو جنگی ژاپنی بودند که در دوران جنگ جهانی دوم توسط متفقین و به وسیله ی ارتش ایلات متحده و استرالیا که وارد فیلیپین شده بودند مورد حمله قرار گرفتند. یاماتو مخفف واژه ی یاماتو داماشی به معنی روح ملی و عزت ژاپن و ژاپنی هاست و موساشی نام جنگجو ی سامورایی است که فنون شمشیر زنی را خوب اموخته بود و در ژاپن یک اسطوره به حساب می امد


کلمات دیگر: