کلمه جو
صفحه اصلی

پرویز کردوانی

دانشنامه عمومی

پرویز کردوانی (زاده ۱۳۱۰ خورشیدی در روستای مندولک گرمسار) جغرافیدان ایرانی و دارندهٔ مدال ملی و نشان عالی دانش در ایران است. او در پنجمین همایش چهره های ماندگار (سال ۱۳۸۴) به عنوان چهرهٔ ماندگار در زمینه جغرافیا معرفی شده است. پدرش حسینعلی بلوکباشی از ملاک منطقه بود و فریده گلبو همسر اوست. مجسمهٔ یاد بود او در میدان انقلاب شهر گرمسار قرار گرفته است.
تحصیلات ابتدایی و متوسطه در گرمسار.
اخذ دیپلم متوسطه از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران.
عزیمت به آلمان و ادامه تحصیل در رشته عمران کویر
دریافت مدرک دکترا ۱۳۴۵.
پرویز کردوانی تحصیلات ابتدایی را در دبستان داراب ریکان و دوره متوسطه را تا کلاس ۹ در دبیرستان آفتاب گرمسار گذراند. دیپلمش را از دبیرستان رازی تهران (مدرسه فرانسوی ها) می گیرد. کردوانی پس از پایان تحصیلات متوسطه برای ادامه تحصیل به آلمان می رود و مراتب تحصیلی اش را تا دکترای رشته عمران کویر طی می کند.
پس از بازگشت به ایران به عنوان اولین عضو هیئت علمی دانشکده جدیدالتأسیس کشاورزی ارومیه استخدام شد. پس از ۲ سال تدریس در این دانشکده در سال ۱۳۴۷ به گروه آموزشی جغرافیای دانشگاه تهران انتقال یافت و در همین سال ها است که مطالعه میدانی خود روی مناطق کویری ایران را با جدیت فراوان دنبال کرد.
کتاب های منتشر شده کردوانی عبارتند از:

نقل قول ها

پرویز کردوانی (۱۳۱۰) جغرافیدان ایرانی.
• «کویر و بیابان برای تمام مردم جهان جذاب است؛ کلوت ها، کویرهای قندیلی و نوع زندگی مردم در این مناطق بسیار دیدنی است اما در این زمینه نه سرمایه گذاری می شود و نه به جنبه های توریستی آن فکر می کنند.»• «دقت داشته باشید که منبع گرما، از انعکاس تابش نور خورشید بر زمین است. اما در ماهشهر نمی توانیم دمای ۶۷ درجه داشته باشیم چون رطوبت بسیار بالای هوا، مانع از آن می شود که آفتاب به طور مستقیم به زمین بتابد اما به طورکلی این بندر به خاطر باد گرمی که از روی ماسه های ربع الخالی به این سمت می آید، مستعد گرماست و واقعاً اگر خلیج فارس در این منطقه نبود و رطوبت هوا پایین بود، حتی موزهای بنادر نیز روی درخت خشک می شدند!»• «البته اگر هوای این استان بعضی از روزها غیرقابل تحمل می شود به خاطر توأم شدن گرما، شرجی دریا، دود کارخانه ها و مواد عفنی فاضلاب ها و ریزگردهایی است که به این استان و ۲۳ استان دیگر کشور وارد می شوند.»• «شهرهای صنعتی این استان کارخانه هایی دارند که عین کوره های آجرپزی قدیم در هوا دود می کنند، فاضلاب یا به زمین می ریزد یا در شهرهای ساحلی، مانند بندر ماهشهر، مستقیم وارد دریا می شود. همه اینها دست به دست هم داده که چنین هوای آلوده و غیرقابل تحملی را در بعضی از روزها، مردم استان خوزستان شاهد باشند. .»


کلمات دیگر: