کلمه جو
صفحه اصلی

جیمز نچوی

دانشنامه عمومی

جیمز ناختوی (به انگلیسی: James Nachtwey) (زادروز ۱۴ مارس ۱۹۴۸) عکاس آمریکایی است، که در ژانر عکاسی خبری فعالیت می کند.
او در ماساچوست رشد یافت و از کالج دارتموث در رشتهٔ تاریخ هنر و علوم سیاسی فارغ التحصیل شد. و بعدها به دکترای افتخاری هنرهای زیبا از کالج هنر ماساچوست نائل آمد. عکس های جنگ ویتنام و جنبش حقوق مدنی آمریکا، تأثیر عمیق و بسزایی در تصمیم او برای عکاسی داشت. او عکاسی را به طور خودآموز فراگرفت و از تجربه و دانش عکاسان خبری دیگر استفاده نمود.
در سال ۱۹۷۶ جیمز کار خود را به عنوان عکاس روزنامه در «نیومکزیکو» آغاز نمود و در سال ۱۹۸۰ به نیویورک نقل مکان کرد تا حرفهٔ خود را به عنوان عکاس آزاد مجله آغاز نماید. اولین مأموریت خارجی او پوشش جنگ داخلی ایرلند شمالی در طی اعتصاب غذای سازمان ارتش جمهوری خواه ایرلند در سال ۱۹۸۱ بود.او عکس هایی از جنگ و فقر را در کشورهای مختلفی از جمله السالوادور، نیکاراگوئه، گواتمالا، لبنان، کرانه غربی رود اردن و نوار غزه، اسرائیل، اندونزی، تایلند، هند، سریلانکا، افغانستان، فیلیپین، کره جنوبی، سومالی، سودان، رواندا، آفریقای جنوبی، روسیه، بوسنی، چچن، رومانی، برزیل و ایالات متحده تهیه و در نمایشگاه های مختلفی ارائه کرده است. او در صحنهٔ حملات ۱۱ سپتامبر حاضر بوده و عکس های قابل قبولی را ارائه کرده است.
نچوی بارها در مسیر انجام وظیفهٔ حرفه ای شغل خود آسیب دید و در طول پوشش گسترده خبری از جمله حملهٔ آمریکا به کشور عراق برای اولین بار در جنگ مجروح شد. هنوز کاملاً بهبود نیافته بود که برای ثبت ویرانی های حادثه سونامی در دسامبر سال ۲۰۰۴ به جنوب شرقی آسیا سفر کرد.

نقل قول ها

جیمز نچوی (۱۴ مارس ۱۹۴۸، سیراکیوس، نیویورک) عکاس خبری آمریکایی است.
• «عکسی که چهره واقعی جنگ را نشان می دهد تصویر مخالفت با جنگ است.»• «عکاسی که چهره واقعی جنگ را به نمایش می گذارد واسطه ای است برای مبارزه استفاده از جنگ بعنوان ابزار سیاست.»• «به نظر من خیلی چیزها در زندگی ارزش جنگیدن را دارند و مردم باید از خود دفاع کنند. اما باید بدانیم که عاقبت و اثرات جنگ بر وضعیت بشر چیست. باید در مورد همه این موضوعات پیش از درگیر کردن مردم در جنگ اندیشید.»• «عکس باید موضوعی بسیار قوی، واقعی و عمیقاً انسانی را منتقل کند و روایت گر لحظه ای مهم و تاریخی باشد. در عکاسی خبری باید در لحظه مناسب و در مکان مناسب حاضر بود. این به نظر ساده می آید اما در واقع بسیار سخت است.»• «رنج بردن انسان ها به این معنی نیست که عزت و شأنی ندارند. ترسیدن به معنای شجاع نبودن نیست. اگر آدمها شرایط سخت را تحمل می کنند بدین معنا نیست که امیدی ندارند؛ و عکسها به عزت و شان آنها ضربه نمی زنند.»۲۱ اکتبر ۲۰۱۶/ ۳۰ مهر ۱۳۹۵؛ در مصاحبه با «یورنیوز»


کلمات دیگر: