کلمه جو
صفحه اصلی

بهزاد عبدی

دانشنامه عمومی

بهزاد عبدی (متولد فروردین ۱۳۵۲، تهران) آهنگساز ایرانی است.
سوئیت سمفونی «آیندهٔ روشن»
چهار رستیاتیو برای ویلن، فلوت، سنتور، وینسل و ارکستر
پوئم سمفونی «وقتی خداوند تو را می خواند»
اپرای عاشورا
اپرای مولوی
اپرای حافظ
قطعه مرد و میدان، سرود رسمی فدراسیون فوتبال در جام جهانی ۲۰۰۶
آلبوم ملاصدرا
قطعه «پهلوان»، برنده جایزه بهترین موسیقی مسابقه ورزش و آواز از آکادمی ملی المپیک در سال ۱۳۸۸
او در سال ۱۳۸۷ جایزه بهترین موسیقی مسابقه ورزش و آواز را برای قطعه «پهلوان» از آکادمی ملی المپیک، و در سال ۱۳۸۸ سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را برای موسیقی فیلم «آل» دریافت کرد و در سال ۱۳۹۰ تندیس سرو طلایی بهترین موسیقی پویانمایی را برای «افسانه ماردوش» در جشنواره تلویزیونی جام جم از آن خود کرد.
بهزاد عبدی بعد از اتمام تحصیل در دبیرستان البرز، مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی متالورژی از دانشگاه صنعتی شریف اخذ نمود. اما به خاطر علاقه وافرش به موسیقی و استعداد خاصش در این زمینه، در اوکراین به تحصیل در رشته موسیقی پرداخت و مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرد از اساتیدی چون وادیم ژوراویتسکی، لودمیلا یورینا، لئو کالادوب نام برد. وی مقدمات اولیه موسیقی را نزد فرهاد فخرالدینی آموخته است.
فعالیت بهزاد عبدی در زمینه آهنگسازی از سال ۱۳۷۷ به طور مستمر آغاز شده است. او که در سال ۱۳۸۲ برای ادامه تحصیل از ایران به اکراین سفر کرد، آثارش با ارکسترهایی همچون ارکستر فیلارمونیک کی اف، ارکستر رادیو کمپانی اوکراین و ارکستر ناسیونال اوکراین ضبط شده است.

نقل قول ها

بهزاد عبدی (۹ آوریل ۱۹۷۳، تهران) آهنگساز ایرانی است.
• «اعتقاد دارم که حتی راه رفتن استادان هم مایهٔ برکت هنر است.»• «هنر موسیقی فیلم در واقع هنر مستقلی است که پایه هایش بر اساس آهنگ سازی است؛ یعنی یک آهنگ ساز که حتماً اصول موسیقی و آهنگ سازی را بلد است، باید برای فیلم موسیقی بسازد؛ همان طوری که یک پزشک عمومی می تواند بعداً تخصصش را در زمینه قلب بگیرد.»• «معلمِ من شاگردِ شوستاکوویچ بود. ایشان به شاگردانش می گفتند از خواب بیدار شدی و کاری نساختی، حتی یک تم برای پیانو و آن روز به پایان رسید، آن روز خراب شده و به درد نمی خورد.»• «دلیل ورودم به موسیقی اول علاقه و احساسم بود و دوم این بود که فکر می کنم هنر می تواند به معنای واقعی کلمه نگه دارنده جامعه باشد.»• «وقتی چیزهای ضدارزش به هنر ورود می کنند و تبدیل به ارزش می شوند، بعد مد می شوند و وقتی من از این مد تبعیت نکنم، ناهنجار هستم. من با این مسئله مقابله کردم.»• «فیلمی که موسیقی ندارد، مثل آدمی است که یک دست ندارد.»• «اعتقادم این است که فیلم نمی تواند موسیقی نداشته باشد. حتی اگر شده تعداد انگشت شمار نت باشد، ولی لازم است که باشد.»• «همیشه با خودم گفته ام بر سکویی ایستاده ام که یک سمتش گذشته است و یک سمتش آینده. این سکو، سکوی حال است. شاید جاه طلبانه باشد اما دوست دارم موسیقی ام جهانی شود. یکی از دلایلی که دوست دارم استاندارد و ارکستر بنویسم این است که برای کل دنیا قابل فهم باشد.» مصاحبه با روزنامه شرق، چاپ ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۳/ ۳۱ تیر ۱۳۹۶


کلمات دیگر: