کلمه جو
صفحه اصلی

جلال جلالی زاده

دانشنامه عمومی

جلال جلالی زاده از چهره های شناخته شده اصلاح طلب در ایران و از رهبران جریان اصلاح طلبی در کردستان ایران , دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد،نماینده اسبق کرد و اهل سنت مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس ششم و تنها عضو شورای مرکزی اهل سنت جبهه مشارکت ایران اسلامی و حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است.
فهرست نمایندگان دوره ششم مجلس شورای اسلامی
اصلاح طلب
دکتر جلالی زاده استاد دانشگاه تهران، دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ومدیر مسئول سابق هفته نامه سیروان است.جلالی زاده به زبانهای فارسی , کردی , عربی و انگلیسی مسلط است.
دکتر جلال جلالی زاده ۱۳۳۹ در روستای گلین از توابع سنندج در یک خانوادهٔ روحانی متولد شد. در دوران کودکی دروس عربی و دینی را نزد پدرش حاج علی جلالی زاده خواند. در سال ۱۳۵۲ در امتحان متفرقه ششم ابتدایی شرکت کرد و قبول شد. او در سال ۱۳۵۷ در دبیرستان کورش کبیر موفق به اخذ دیپلم تجربی شد. در سال ۱۳۶۲ در دانشگاه تهران رشتهٔ الهیات پذیرفته شد و در سال ۱۳۶۶ برای کارشناسی ارشد در رشتهٔ فقه و مبانی حقوق پذیرفته شد و در همان سال در دانشگاه رازی استخدام شد. در سال ۱۳۷۲ در امتحان دکتری پذیرفته شد و در سال ۱۳۷۶ با نوشتن اصولیان کرد و نقش آنان در تحول علم اصول فارغ التحصیل شد. در سال ۱۳۷۶ معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸ عضو شورای اسلامی شهر سنندج، ۱۳۷۹ از سوی مردم به عنوان نمایندهٔ مردم سنندج انتخاب شد. از سال ۱۳۷۹ عضو شورای مرکزی جبههٔ مشارکت و پس از آن دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد می باشد . ایشان در حال حاضر استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق شافعی دانشکدهٔ الهیات دانشگاه تهران می باشد . وی از دوستان و یاران نزدیک بهاالدین ادب دیگر نماینده سنندج در مجلس ششم بود.

نقل قول ها

جلال جلالی زاده (۱۳۳۹/ ۱۹۶۰م) استاد دانشگاه تهران، روزنامه نگار و سیاستمدار ایرانی.
• «مشکل ما در قانون اساسی نیست، نقص در عملکردها و اجراها موجب به وجود آمدن مشکل تضییع حقوق مردم بویژه اقلیت ها شده است. اما آنچه برای حسن روحانی رییس جمهوری و تیم ایشان مطرح است، تأکید و پافشاری زیاد بر اجرای اصول قانون اساسی است که مسؤولیت اجرای آن به رییس قوهٔ مجریه سپرده شده است. این مسأله می تواند بسیاری از اصول منشور حقوق شهروندی را پوشش بدهد و همچنین مکمل ماده واحده ای باشد که در همین رابطه در مجلس ششم به تصویب رسید.».• «سال هاست که همهٔ اقوام در این کشور در کنار یکدیگر زندگی می کنند. همهٔ اقوام همواره از جنبش ها و نهضت های ملی دفاع کرده اند از جنبش مشروطیت گرفته تا نهضت ملی شدن صنعت نفت. همهٔ ایرانی ها متشکل از اقوام و مذاهب گوناگون در جریان جنگ تحمیلی از مرزهای این کشور دفاع کردند، پس از جنگ هم کسی ادعا نکرد که من سهم بیشتری داشتم، همه سهیم بودند».


کلمات دیگر: