کلمه جو
صفحه اصلی

تقی ازاد ارمکی

دانشنامه عمومی

تقی آزاد ارمکی. تقی آزاد ارمکی (متولد ۱۰ شهریور ۱۳۳۶ در ارمک کاشان) جامعه شناس ایرانی و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است.
وبگاه شخصی تقی آزاد ارمکی
ارزیابی مدرنیته
به دلیل مهاجرت خانواده به تهران سال آخر دوره ابتدایی و دبیرستان را در تهران – نظام آباد، سبلان شمالی- تحصیل کرد. کارشناسی جامعه شناسی را از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۹ و کارشناسی ارشد جامعه شناسی را از دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۶۴ دریافت و پس از آن به عنوان مربی در دانشکده علوم اجتماعی در گروه جامعه شناسی مشغول به کار شد تا اینکه در سال ۱۳۶۷ برای دریافت دکتری جامعه شناسی به دانشگاه مریلند رفت و دکترا را در زمینه جامعه شناسی نظری زیر نظر جرج ریتزر در سال ۱۳۷۱ گرفت و به ایران برگشت.
از آن زمان تا کنون در رشته جامعه شناسی به تدریس، تحقیق پرداخته و در بعضی از شرایط و موقعیت ها به عنوان مدیر گروه و رئیس دانشکده در حوزه علوم اجتماعی و جامعه شناسی فعال بوده است. در طول کار و تلاش بیست و چهار کتاب در این رشته و مسائل اجتماعی و فرهنگی ایران تألیف کرده و بیش از یک صد مقاله و گزارش تحقیقی نوشته که بیشتر آنها به چاپ رسیده است. در این مدت در طرح های تحقیقاتی بین المللی مشارکت کرده که حاصل آنها چاپ مقالاتی در مجلات علمی بین المللی به زبان های انگلیسی و فرانسوی است. بعد از پایان فرصت مطالعاتی در سال ۱۳۸۷ در دانشگاه تورنتو در کشور کانادا به ایران آمده و هم اکنون در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مشغول تدریس و تحقیق است.
آزاد ارمکی با اشاره به «تز دشمن» در جمهوری اسلامی گفت: من منتقد تز دشمن بودم ولی امروز به این باور رسیدم که دشمن وجود دارد و سر میز حضور دارد. امروز در عرصه رؤیایی روی با دشمن و تصمیم گیرنده در قوای خودی و دشمن، در جامعه ایرانی تنها تصمیم گیر، رهبری است و در جناح مقابل هم ترامپ قرار دارد و جناح ها و دستگاه های دیگر کاره ای نیستند.

نقل قول ها

تقی آزاد ارمکی. تقی آزاد ارمکی (۱ سپتامبر ۱۹۵۷، ارمک، کاشان) جامعه شناس و استاد دانشگاه ایرانی.
• «فرهنگ و جامعه ایرانی براساس اصول و مبانی و جهت گیری هایی بنیادین، تعریف و با غیر از خودش متمایز شده است. یکی از اصلی ترین این اصول و جهت گیری ها «گذشت» یا «بخشش» است. مردمان ایرانی با همه سختی ها و گرفتاری هایی که دچار می شده اند براساس آموخته های فرهنگی و دینی و تاریخی شان اهل گذشت بوده اند.»• «ورود خشونت در میان مردم ایرانی رازورمز اصلی جرم و جنایت است. در اینکه چرا واقعاً این همه مجازات مجرمان با خلاف های آشکار و مورد وفاق منشأ کاهش جرم و جنایت نشده است، به بقای فرهنگ خشونت تا بخشش برمی گردد.»• «بد نیست کمی هم ما و هم دیگران، بخشش را به جای انتقام و زندگی را به جای خشونت اصل قرار دهیم.»• «واقعیت این است که در جامعه امروز ایران افراد برای خودخواهی تشکیل خانواده می دهند. درواقع، در این شکل خانواده نه تنها ایثار جایی ندارد، بلکه افراد برای به خدمت گرفتن دیگری ازدواج می کنند. این است که امروز خانواده در ایران دچار بحران شده است. در خانواده ایرانی می بینید که بیشترین چالش ها و درگیری ها در سال های نخستین زندگی رخ می دهد..»• «در جامعه امروز ایران آدم ها احساس می کنند اگر با خانواده شان باشند، مشکل پیدا می کنند و چون با خانواده مانده اند، مشکل پیدا کرده اند..»• «شناسایی و تعیین زیر ساختهای اجتماعی، مقدم بر فکر طراحی عوامل تغییر در جامعه است...پیش از آنکه از بیرون عرصه جامعه به تغییر و کنترل اجتماعی بپردازیم، باید به درون فرایند تغییرات و تحولات اجتماعی توجه نمود و مؤلفه های کنترل اجتماعی را شناسایی و تعیین نمود و این مؤلفه ها را می توان در خانواده، اخلاق، مذهب و نظام عرفی جامعه خلاصه کرد.»


کلمات دیگر: