کلمه رومیسا اسم مونث بوده و برای نام دختران استفاده میشود. این نام جزو نامهای جدید است که مورد استفاده قرار میگیرد. در فرهنگهای لغت مختلف معنی خاصی برای آن پیدا نشده است ولی احتمالاً در گویشهای محلی اقوام مختلف ایران دارای معنی میباشد. نزدیکترین معنی برای این واژه میتواند معنی کلمه رمیصاء باشد که در فرهنگ دهخدا به این شرح معنی گردیده است :
[ رُ م َ ] ( اِخ ) یا غمیصاء. دختر ملحان بن خالدبن زیدبن حرام از بنی نجار و از صحابه ٔ رسول و معروف به ام سلیم بود. ابونعیم در وصف وی گوید: «الطاعنة بالخناجر فی الوقائعو الحروب ». وی مادر أنس بن مالک بود و شوی وی مالک بعد از ظهور اسلام کشته شد. ابوطلحة ( زیدبن سهل ) ویرابزنی گرفت و این ابوطلحة مشرک بود، بتی چوبین را می پرستید و رمیصاء اسلام آوردن او را مهر خود قرار داد و او اسلام آورد و رمیصاء با او در غزوه ٔ حنین شرکت داشت و همراه عایشه مشکهای آب را حمل می کرد و به مسلمانان می رساند و در غزوه ٔ احد نیز حاضر بود و تشنه ها را سیراب می کرد و مرهم بر زخم مجروحان می نهاد. و در حدود سال 30 هَ . ق . درگذشت . ( از الاعلام زرکلی ) ( از طبقات ابن سعد ) ( از الاصابة ) . و رجوع به غمیصاء شود.
رومیسا به تعبیری میتواند شکل فارسی شده واژه رمیصاء قلمداد گردد.
این نام در لیست نامهای مجاز اداره ثبت احوال کشور وجود ندارد ولی از آنجا که تعداد کثیری از دختر خانمها دارای نام رومیسا هستند، قاعدتاً باید معنی خاصی برای آن وجود داشته باشد. استدلال من برای نامگذاری فرزند دخترم به این نام همان معنی کلمه رمیصاء بوده است که از طرف اداره ثبت احوال نیز مورد موافقت قرار گرفته است.