کلمه جو
صفحه اصلی

عزیزالله عطاردی قوچانی

دانشنامه عمومی

شیخ عزیزالله عُطاردی قوچانی (زاده ۵ آذر ۱۳۰۷ در روستای بیگلَر در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی قوچان - درگذشته ۳ مرداد ۱۳۹۳ در تهران)، از دانشمندان محقق و نویسندگان معاصر ایران است. وی رئیس مرکز فرهنگی خراسان و مدیر انتشارات عطارد است. او از شاگردان شیخ آقابزرگ تهرانی از دانشمندان کتاب شناس قرن چهاردهم هجری است.
مسند الامام امیر المومنین، ۲۵ جلد
مسند فاطمه الزهرا
مسند الامام مجتبی
مسند الامام الحسین شهید، ۳ جلد
مسند الامام السجاد، ۲ جلد
مسند الامام الباقر، ۶ جلد
مسند الامام الصادق، ۲۲ جلد
مسند الامام الکاظم، ۳ جلد
مسند الامام الرضا
مسند الامام الجواد
مسند الامام الهادی
مسند الامام العسکری
اخبار الامام المهدی
کتاب ماروی عنهما (الباقر و الصادق)
کتاب ماروی حسن احدهما (الباقر و الصادق)
کتاب المضمرات و المرفوعات
رجال العروس، ۴ جلد
غریب الحدیث، ۴ جلد
معجم البلاد و الامکنه
مصادر تاج العروس
اخبار هارون الرشید
اخبار المامون
تاریخ خراسان در بیست و پنج هزار عنوان
تاریخ بجستان در یک هزار عنوان
دعبل الخزاعی شاعر اهل البیت
موسوعه الشیعه الامامیه
اللغات الفارسیه فی الحدیث و الادب العربی
الشریف الرضی مؤلف نهج البلاغه
اللغات الفارسیه فی تاج العروس
العطار دیون فی الحدیث و التاریخ و الادب
وی در ۵ آذر ۱۳۰۷ در روستای بیگلر از توابع قوچان به دنیا آمد و در ۳ مرداد ۱۳۹۳ مصادف با آخرین جمعه ماه رمضان سال ۱۴۳۵ قمری در تهران پس از تحمل چند سال بیماری کلیوی در بیمارستان خاتم تهران درگذشت.
پیکر وی بنا به وصیتش در کنار مقبره شیخ طبرسی صاحب تفسیر مجمع البیان در حرم امام رضا در مشهد به خاک سپرده شد.
پدرش حجی محمد عطاردی از عشیره حمزکی و مادرش بانو شیرین از عشیره بادلی بودند و هر دو به زبان کرمانجی سخن می گفتند.

نقل قول ها

عزیزالله عطاردی قوچانی (۱۳۰۷–۱۳۹۳) روحانی شیعه، نویسنده و پژوهشگر ایرانی.
• «غنی ترین کتابخانه ها از نظر دنیای اسلام در ترکیه است. در ترکیه تمام آثار دوران عثمانی را حفظ کرده اند. با اینکه خط خودشان عوض شد، تمام آثار تاریخی شان در آنجا مانده است. بعد از آن هم در هند است. کتاب هایی که در اروپا و روسیه است، همه غارت شده از کشورهای اسلامی است. روس ها مخصوصاً کتاب های مهمی را از ایران برده اند و در سن پترزبورگ هست.»• «من هنوز چهار سال از عمرم نگذشته بود به مکتب سپرده شدم و در نزد یک معلم روحانی که در مدرسه عوضیة قوچان تحصیل کرده بود به درس خواندن مشغول شدم، نخست حروف مقطعه را آموختم و با حروف و کلمات آشنا شدم.»• «من در روستا زندگی می کردم ولی با خواندن و مطالعه کتابهای مدارس دولتی هیچگونه مشکلی نداشتم و فقط از گرفتن مدرک محروم بودم چون در سر کلاس نبودم و یک دانش آموز روستایی بشمار می رفتم، در صورتیکه معلومات من از کودکان شهری هم بیشتر بود.»

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عزیزاللَّه عطاردی قوچانی از دانشمندان محقق و نویسندگان متتبع معاصر است.
وی حدود سال ۱۳۵۲ قمری در شهرستان قوچان دیده به جهان گشود. پس از پشت سر گذاشتن دوران کودکی اولیات و ادبیات را در قوچان سپس در مشهد مقدس و نقاط دیگر سطوح متوسط و عالی را به پایان رسانیده و از محضر پر فیض آیات عظام مرحوم آقای میلانی و دیگران استفاده کامل کرده و در فکر به دست آوردن مواریث علمی و تراث بزرگان قدماء دینی افتاده و برای نیل به آن هدف مسافرتهای عدیده ای به کشورهای آسیائی پاکستان و هندوستان و کشمیر و غیره نموده و از کتابخانه های بزرگ نظام حیدرآباد و موزه سالار جنگ در حیدرآباد دیدن و از کتابخانه ای علامه سید حامد حسین صاحب عبقات در لکنهو بازدید و مبالغ بسیاری از ذخایر علمی به دست آورده و در این راه تلاشهای فراوانی کرده و متحمل شداید بسیاری گردیده و در بسیاری از کنگره ها و هزاره ها شرکت نموده و به تحقیق و تتبع پرداخته و از خود یادگارهای ارزنده ای گذارده که برخی از آنها را می نگارم:
برخی از آثار قوچانی
۱- زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی حیاته و مسنده یک جلد که به طبع رسیده.۲- مسند امام رضا علیه السلام در دو مجلد که به چاپ رسیده است.۳. مسند الامام الشهیدجناب آقای عطاردی از نویسندگان پرتلاش و کاوشگران پرجوش است که همواره با پشت کار طاقت فرسائی در سفر و حضر به کار و رشته تحقیقات خود تداوم داده و آثار ارزنده ای مطبوعا و مخطوطا از خود به یادگار گذارده است.
منبع
سایت راسخون
...


کلمات دیگر: