کلمه جو
صفحه اصلی

کلودهانری سن سیمون

دانشنامه عمومی

کلودهانری سن سیمون (۱۷۶۰–۱۸۲۵ م) فیلسوف و عالم اجتماعی و سیاسی و از پایه گذاران نهضت سوسیالیستی بود.فرانسیس بیکن، رنه دکارت، آگوستن تیری، ژوزف دو مستر، Charles Dunoyer، ژان-باتیست سه، نیکولا ادم رستیف
او از نجیب زادگان فرانسوی بود و نسل وی به شارلمانی می رسد. در ۱۷۷۹ در جنگ های استقلال آمریکا شرکت داشت و در این جنگ مصدوم شد. وی از فیلسوفان و علمای اجتماعی و سیاسی و از پایه گذاران نهضت سوسیالیستی بشمار می رود، وی به آزادی کارگران و تأثیر مسیحیت جدید در افکار عمومی پای بند بود، وی معتقد به حکومت مدیران و دانشمندان بود و طبقه مولد را طبقه برتر می دانست.افکار او مدتها مورد بحث دانشجویان دانشگاه های فرانسه گردید. سن سیمون راه اصلاح جامعه را در توزیع عادلانه ثروت می دانست. او با آشنایی با روسو، ایده های اصلی فیلسوف های دوران روشنگری فرانسه را فرا گرفت. نظریات سوسیالیستی وی در اگوست کنت و کارل مارکس تأثیر بسزایی بخشید بطوریکه کارل مارکس با تکمیل و توسعه این نظریات مکتب مارکسیسم را پایه گذاشت.
سیمون در سال ۱۷۷۶ به ارتش پیوست و پس از سه سال درجه سروانی گرفت. در انقلاب آمریکا، داوطلب خدمت در جبهه مستعمره نشینان شد و به رهبری جورج واشینگتن در یورک تاون جنگید. او همراه با نیروهای فرانسوی در جنگی مستعمراتی در جزایر هند غربی جنگید و در سال ۱۷۸۹ اسیر نیروهای انگلیسی شد و برای چند ماه به زندان افتاد. در سال ۱۷۸۳ به مکزیک رفت و طرح ساخت کانالی در پاناما را ارائه کرد و یک سال بعد به فرانسه بازگشت. اون در انقلاب فرانسه شرکت نکرد، چرا که باور داشت رژیم سیاسی موجود آنقدر ضعیف شده بود که برای سرنگونی آن نیازی به جنگ نبود.
در سال ۱۸۲۳، سن سیمون که از عدم تاثیر نوشته هایش بر جامعه سرخورده شده بود، دست به خودکشی زد. او شش گلوله به سر خود شلیک کرد، ولی به شکل عجیبی جان سالم بدر برد و تنها دید یکی از چشم هایش را از دست داد.

نقل قول ها

کلودهانری سن سیمون (۱۷۶۰–۱۸۲۵ م) فیلسوف و عالم اجتماعی و سیاسی و از پایه گذاران نهضت سوسیالیستی بود.
• «پول در پیکر اقتصاد، نقش خون در بدن انسان را دارد.» -> در مجموعه آثار


کلمات دیگر: