کلمه جو
صفحه اصلی

علیرضا میراسدالله

دانشنامه عمومی

علیرضا میراسدالله (زادهٔ ۲۰ خرداد ۱۳۵۲) نویسنده، نقاش، روزنامه نگار، مترجم و فیلمساز ایرانی است.
آل‍ب‍وم خ‍ان‍وادگ‍ی. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۲. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۱-x
پ‍ش‍هٔ غ‍ی‍رم‍ع‍م‍ول‍ی. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۲. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱‬
ش‍اه ن‍ام‍ه م‍ن. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۲. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۱-x
س‍ف‍ر ب‍ه آف‍ری‍ق‍ا. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱‬
ض‍د ه‍ن‍ر. ت‍ه‍ران: نشر مرکز‏‫، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۱-x
ف‍ی‍ن‍ج‍ی‍ش‍ک. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۱-x
ق‍ص‍هٔ ت‍ق‍ری‍ب‍ا واق‍ع‍ی م‍ادرب‍زرگ. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱
دخ‍ت‍ری ک‍ه ف‍ق‍ط ی‍ک آرزو داش‍ت. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱‬
م‍اه‍ی‍گ‍ی‍ر. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱‬
ق‍ص‍هٔ غ‍ول ب‍ی‍اب‍ان‍ی. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۳. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱‬
خ‍وی وارون‍هٔ دی‍وه‍ا. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۴. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۸۴۰-۹
ق‍ص‍ه ه‍ای غ‍ی‍رم‍ع‍م‍ول‍ی. ت‍ه‍ران: نشر مرکز، ۱۳۸۴. شابک ‎۹۶۴-۳۰۵-۷۸۰-۱
مدازما و سم سلطان. تهران: نشر مرکز‏‫، ۱۳۸۶. شابک ‎‏‫‬‭‫‬‭‬‭۹۷۸-۹۶۴-۳۰۵-۹۳۵-۴
م‍ردم م‍ع‍م‍ول‍ی . ت‍ه‍ران: ن‍ش‍ر م‍رک‍ز‏‫‏، ۱۳۸۶. شابک ‎‭‎۹۶۴-۳۰۵-۸۳۹-۵‬‬‬
قصهٔ عشقی نیم آدم و درناز. تهران: نشر مرکز، ۱۳۸۷. شابک ‎۹۷۸۹۶۴۳۰۵۹۷۹۸
کابوس قبل از پاستا. تهران: مثلث، ‏‫‬۱۳۸۸. شابک ‎‫‭۹۷۸-۹۶۴-۸۴۹۶-۶۴-۲
همین روزها. با تصویرگری مهدی کریم زاده. تهران: مثلث ‏‫، ۱۳۸۹. شابک ‎‭۹۷۸-۹۶۴-۸۴۹۶-۶۳-۵‬
ویزای کوه قاف. تهران: نشر مرکز‏‫، ۱۳۹۰. شابک ‎‭۹۷۸-۹۶۴-۳۰۵-۹۵۹-۰‬‬
پشت کوهی ها: قصه هایی دیگر از مردم معمولی. لندن: اچ اند اس مدیا‏‫، ۲۰۱۳. شابک ‎۹۷۸۱۷۸۰۸۳۳۳۵۴
خوابگرد. تهران: انتشارات سکو، ‏‫‏۱۳۹۴. شابک ‎‭۹۷۸-۶۰۰-۹۵۶۸۶-۲-۸
میراسدالله کارش را به عنوان نویسنده از سال ۱۳۷۲ شروع کرد و آثاری را در زمینهٔ شعر و قصه کوتاه نگاشت. روزنامه نگاری را از سال ۱۳۸۳ درهفته نامه چلچراغ آغاز کرد و دبیر صفحات موسیقی جهان و هنرهای تجسمی بود. او همچنین در روزنامه های شرق و اعتماد به صورت پراکنده مطالبی را نگاشته است.
میراسدالله اولین نمایشگاه نقاشی اش را در سال ۱۳۷۳ در تهران و در نگارخانه نقش جهان برپا کرد و بعد از آن چندین نمایشگاه نقاشی و عکس و عروسک در کشورهای نیوزیلند و بریتانیا نیز داشته است. میراسدالله هم اکنون تهیه کننده تلویزیون فارسی بی بی سی است.
علیرضا میراسدالله تا پیش از سال ۱۳۸۸ کتابهای خود را برای چاپ به نشر مرکز می داد. از آن سال به بعد به علت مهاجرت به کشور انگلیس بعضی از کتابهای خود را که موفق به کسب مجوز چاپ در ایران نشده بودند به صورت آنلاین چاپ می کند. او از اولین کسانی است که از شبکه اجتماعی فیسبوک برای نوشتن قصه بلند به صورت سریالی استفاده می کند. کتاب تروریست ها هم گریه می کنند در سال ۲۰۰۹ در مدت دو ماه به طور روزانه در فیسبوک نوشته شد و مورد توجه بسیاری از استفاده کنندگان فیسبوک واقع شد. بعد از آن مجموعه قصه های کوتاه دختری که با گرگ خوابید و سپس دو کتاب سگ ایرانی و ممد مردی که مرد نیز از وی در فیسبوک چاپ شد. این دو کتاب آخر خاطره نگاری های رمان گونه هستند که از زبان تیز و برنده ای برخوردارند.

نقل قول ها

علیرضا میراسدالله (زاده ۲۰ خرداد ۱۳۵۲ در تهران) نویسنده، نقاش، روزنامه نگار، مترجم و فیلمساز ایرانی است.
• «من از همون بچگی فهمیدم که اگه توی این دنیا حق یک نفر رو بخوری یک دشمن پیدا می کنی، اگه حق پنج نفر رو بخوری پنج تا دشمن پیدا می کنی ولی اگه حق همه رو به طور مساوی بخوری هیچ دشمنی پیدا نمی کنی و همه با احترام ازت یاد می کنند.»• آزادی تعریف مشخصی نداره؛ اگه در توالت رو به روی آدم قفل کنن، معنای آزادی می شه اتاق نشیمن.• در کودکی، کنار همون فرشته زیبایی که درونمون داریم و همه بهش توجه دارن، دیو پلیدی هم داریم که هیچ کس دوست نداره حرفش رو بزنه. عمر فرشته معلومه؛ به اندازه دندون های شیری. دیوه که قراره بمونه.• هنرمندا، نویسنده ها، سیاستمدارا و این جور آدما، قوطی های خالی ان؛ بسته بندی های زیبا دور چیزهای بی ارزش. معمولی ترین آدما، پیچیده ترین قصه ها رو دارن. من بهترین هدایا رو از دل بدترکیب ترین بسته بندی ها بیرون کشیدم.• آدم ها یه مشت کلمه ان و یه مشت تصویر؛ نه بیشتر و نه کمتر. همین طور هم در خاطر همدیگه ثبت می شن. هرچی زمان بیشتر می گذره، کلمات و تصاویر بیشتر از هم فاصله می گیرن تا روزی که از یه آدم دو متر و هشتاد سانتی وراج هیچی باقی نمی مونه جز کمی برفک و کمی آوای نامفهوم.• من تا حالا نمردم که بدونم مردن سخته یا راحت ولی مدتیه که زندگی می کنم و می تونم بگم که زندگی کردن کار راحتی نیست.• من خیلی خوشحالم از اینکه نصف عمرم رو خوابیدم. چون نصف دیگه رو واقعاً حروم کردم.• مهم نیست که برای رسیدن به خوشبختی از چند تا پل گذر کردی؛ همیشه یکی دیگه هست که باید از اون هم بگذری.• تو تجربه خودت رو می کنی و من تجربه خودم رو. مهم نیست که این تجربیات چقدر به هم شبیه هستن؛ تجربه تو به درد من نمی خوره و تجربه من به درد تو.• اگه خالق بهشت، هنرمند با استعدادیه، خالق جهنم، قطعاً نابغه ای بی همتاس.


کلمات دیگر: