کلمه جو
صفحه اصلی

فرخنده اقایی

دانشنامه عمومی

فرخنده آقایی. فرخنده آقایی (۱۹۵۶، تهران) داستان نویس ایرانی است. رمان «از شیطان آموخت و سوزاند» او برندهٔ دورهٔ هفتم جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعاتی شده است. او در سال ۱۳۵۸ از دانشگاه الزهرا در رشتهٔ مدیریت اداری دانشنامهٔ لیسانس و در ۱۳۶۶ از دانشگاه تهران در رشتهٔ علوم اجتماعی دانشنامهٔ فوق لیسانس گرفت. از ۱۳۶۲ به کار در بانک مرکزی ایران پرداخت. در داستان هایش بیشتر به مسائل و مشکلات زنان طبقهٔ متوسط شهری می پردازد.
۱۳۶۶ - تپه های سبز
۱۳۷۲ - راز کوچک
۱۳۷۶ - یک زن، یک عشق
۱۳۸۲ - گربه های گچی
«وَجی فکر کرد از بچه، از همسر، از همه چیز به آدم نزدیک تر است. اصلاً خود آدم است. آن راز که باید بپوشانی و نوازشی کنی و جایی نیست که بگذاریش تا برنگردد. چون باز برمی گردد و می آید آنجا روی سینهٔ چپت می نشیند؛ و دستت را که بلند می کنی تا از ریشه بیرونش بکشی، بی اختیار دوباره نوازشش می کنی. انگار که بچه ات، انگار که همسرت، نه حتی نزدیک تر از آنها، انگار که خودت.»

نقل قول ها

فرخنده آقایی. فرخنده آقایی (۱۹۵۶، تهران) داستان نویس ایرانی.
• «یکی از رنج های هنرمندان و از جمله نویسندگان در کشورهای عقب افتاده این است که بتوانند کارشان را با طیب خاطر ادامه دهند و از آن لذت ببرند. ظاهراً ما در کشورمان نویسنده شاد و شنگول نداریم و همه به نوعی از این رنج، سهم برده اند.»• «من نوشتن را یک کار فردی می دانم تا اجتماعی هر چند که یک اثر ادبی ممکن است داستان های اجتماعی مختلفی هم داشته باشد.»• «حُجب و حیا و ضوابطی که هر کسی برای خودش دارد، گاهی آگاهانه و گاهی به صورت ناخودآگاه در کار نوشتن تأثیر می گذارد البته من چندان به این مسئله فکر نمی کنم و به نظرم چیزی که نویسنده به آن فکر می کند، بالاخره راهی هم برای بیانش پیدا خواهد کرد.»• «به نظر من هیچ حکومتی در هیچ جای دنیا وجود ندارد که دوست داشته باشد یک نویسنده اهل آن کشور که کارش پرداختن به مسائل اجتماعی است، تا پنهان ترین زوایای این موضوعات را به کاود. نویسنده الزاماً چه بخواهد و چه نخواهد، یادمی گیرد که صبور باشد.»


کلمات دیگر: