گراتین دوفینوس (به فرانسوی: Gratin dauphinois) یک غذای سنتی بر پایۀ سیب زمینی پخته شده با خامه یا شیر از منطقۀ تاریخی دوفین واقع در جنوب شرقی فرانسه می باشد.
وب گاه گراتین دوفینوس (فرانسوی)
اولین بار در ۱۲ جولای ۱۷۸۸ به این غذا اشاره شده است. این غذا به همراه زردپره زیتونی به عنوان شام در مهمانی چارلز-هنری، دوک کلرمونت-تونره و سپهبد دوفین برای مقامات شهری گپ، شهرستان اوت-آلپ کنونی، آماده شد.
گراتین دوفینوس از لایه های نازک سیب زمینی خام و خامه تشکیل شده و داخل ظرفی آغشته به کره و سیر می پزد. برای هر یک کیلوگرم سیب زمینی، حدود ۶۰۰ میلی گرم خامه، ۲۵ گرم کره و یک حبه سیر احتیاج است. این ترکیب باید برای بیش یک ساعت در اجاقی با دمای ۱۵۰ درجۀ سانتی گراد بماند و در ۱۰ دقیقۀ آخر حرارت افزایش یابد.
وب گاه گراتین دوفینوس (فرانسوی)
اولین بار در ۱۲ جولای ۱۷۸۸ به این غذا اشاره شده است. این غذا به همراه زردپره زیتونی به عنوان شام در مهمانی چارلز-هنری، دوک کلرمونت-تونره و سپهبد دوفین برای مقامات شهری گپ، شهرستان اوت-آلپ کنونی، آماده شد.
گراتین دوفینوس از لایه های نازک سیب زمینی خام و خامه تشکیل شده و داخل ظرفی آغشته به کره و سیر می پزد. برای هر یک کیلوگرم سیب زمینی، حدود ۶۰۰ میلی گرم خامه، ۲۵ گرم کره و یک حبه سیر احتیاج است. این ترکیب باید برای بیش یک ساعت در اجاقی با دمای ۱۵۰ درجۀ سانتی گراد بماند و در ۱۰ دقیقۀ آخر حرارت افزایش یابد.
wiki: گراتین دوفینوس