کلمه جو
صفحه اصلی

کتاب الاغذیه و الادویه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کتاب الاغذیة و الادویة (کتاب). «کتاب الاغذیة و الادویة» تالیف اسحاق بن سلیمان معروف به اسرائیلی (متوفی ۳۲۰ ق) از ارزشمندترین کتاب هایی است که درباره اغذیه نگاشته شده است.
مؤلف در باب اول کتاب می نویسد: «اولین پزشکان به مساله غذا و طبیعت آن به دو جهت اهمیت می دادند یکی این که انسان باید بداند چه غذایی برای مزاج او سودمند است. دیگر این که بداند چه غذایی برای مزاج او نامناسب است تا از آن پرهیز کند. . گویا مؤلف درصدد آن است که با این بیان، انگیزه خود را از نگارش این اثر بازگو کند. اهمیت این اثر تا به آنجاست که تا روزگار ما، بسیاری از کسانی که قصد تحقیق دراین موضوع را دارند به نگاشته اسرائیلی به عنوان یک منبع قابل اعتماد مراجعه می کنند.


کلمات دیگر: