کلمه جو
صفحه اصلی

خامه لخته

دانشنامه عمومی

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream) گاهی اوقات با نام های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون شر هم شناخته می شود، فراورده ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه ای کم عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می باشد.
پرونده های رسانه ای مربوط به خامه لخته در ویکی انبار
اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه های جغرافیایی و تخصص های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می گردد مقدار چربی آن الزاماً می بایست ۵۵٪ باشد.
کشاورزی لبنی (تولید محصولات لبنی) در دوون شر انگلستان به سال ۱۹۴۲
یک ظرف قدیمی خامه لخته


کلمات دیگر: