کلمه جو
صفحه اصلی

خام گیاه خواری

دانشنامه عمومی

خام گیاه خواری ترکیبی از گیاهخواری و خام خواری است. در این رژیم غذایی همه غذاها با منشأ حیوانی، و همه غذاهای طبخ شده در دمای بالاتر از ۴۸ درجه سانتی گراد (۱۱۸ فارنهایت) حذف شده اند. خام گیاهخواری شامل سبزیجات خام و میوه ها، آجیل ها و پوره آنها، حبوبات و جوانه های گیاهی، دانه های گیاهی، روغنهای گیاهی، گیاهان دریایی، رستنی ها و میوهای تازه است. مدل های مختلف خام گیاهخواری وجود دارد، که شامل خام میوه خواری، آبمیوه خواری، جوانه خواری می شود. گاهی اوقات تعریف خام گیاهخواری به رژیم غذایی با ۷۵ درصد غذاهای خام اطلاق می شود.
زمین، زمان، انسان / مزدافر مؤمنی / چاپ ۱۳۹۱
خام گیاهخواری آشپزخانه بی اجاق / دکتر محمد کار / چاپ ۱۳۵۵
زنده خواری (خام خواری) فلسفه تغذیه و تندرستی / آرشاویر در آوانسیان / چاپ ۱۳۵۵
رژیم های درمانی در پیشگیری و درمان بیماری ها با خام گیاهخواری / علی اکبر راد پویا / چاپ سوم ۱۳۷۶
خام گیاهخواری هم غذا هم درمان / علی اکبر راد پویا / چاپ ۱۳۷۶
پخته خواری یک عادت مرگ آور / آرشاویر در آوانسیان
خام گیاهخواری / علی اکبر راد پویا / چاپ ۱۳۸۵
خام گیاهخواری، شناخت رابطه غذا و محیط با انسان / دکتر عبدالحسین نواب
استفاده از قوانین طبیعی در تغذیه سالم / دکتر عبدالحسین نواب
طلای سبز / مریم ببر حسینی / چاپ ۱۳۹۱
خام خواری (خام گیاهخواری) تغذیه با مواد خام گیاهی است که طبیعت آن را در برابر اشعه خورشید ساخته و پرداخته و در اختیار بشر قرار داده است، بدون این که دخالتی از نظر پختن، حرارت دادن، بو دادن و کنسرو کردن در آن بشود یا فعل و انفعالات شیمایی در آن انجام گردد تا در نتیجه موجب تغییر حالات فیزیکی یا شیمیایی آن بشود.
در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فراورده های آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمی شود. خام گیاهخواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری می کنند و آن ها را به کار نمی برند، غذاهای آن ها شامل انواع میوه جات، سبزیجات یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانه ها از قبیل جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه ای و غیره است که به صورت خام و طبیعی مصرف می نمایند که می توان آن ها را به صورت غذاهای ترکیبی درآورد و مورد مصرف قرار داد.
بعضی خام گیاه‎خواران بر این باورند که پختن غذاها توازن ترکیبی ریز مغذی ها را از بین می برد. همچنین بر این باورند که در فرایند پختن غذا، در اثر واکنش حرارت با چربی، پروتئین و کربوهیدرات‎ها ترکیبات شیمیایی خطرناکی ایجاد می شود. اغلب، گیاه‎خواران بر اساس سطح انرژی و چگونگی احساس شان بر این باورند که این رژیم غذایی سالم‎تر است.


کلمات دیگر: