پائیا (در اسپانیایی: paella، تلفظ: پائِـیّـا) یکی از غذاهای ملی و اصیل اسپانیا است که مادهٔ اولیهٔ آن برنج است و بسته به اینکه از چه مواد دیگری در پخت آن استفاده شود، گونه های مختلفی دارد. مکان پیدایش پائیا بخش خودمختار والنسیا در شرق اسپانیا است، ولی این غذا نه تنها در این خطه، بلکه در سراسر اسپانیا پرطرفدار است.
پائیای والنسیایی (در اسپانیایی: paella valenciana)
پائیا غذایی است که به شیوهٔ سنتی در روز یکشنبه که روز تعطیل است، در ظرفی بزرگ و بر روی آتش هیزم در فضای باز آماده می شود. آماده سازی، پخت و صرف آن مراسمی است جمعی که خانواده و دوستان را گرد هم جمع می کند.
مهمترین انواع پائیا عبارتند از:
پائیا سرو شده برای یک نفر
پائیای والنسیایی (در اسپانیایی: paella valenciana)
پائیا غذایی است که به شیوهٔ سنتی در روز یکشنبه که روز تعطیل است، در ظرفی بزرگ و بر روی آتش هیزم در فضای باز آماده می شود. آماده سازی، پخت و صرف آن مراسمی است جمعی که خانواده و دوستان را گرد هم جمع می کند.
مهمترین انواع پائیا عبارتند از:
پائیا سرو شده برای یک نفر
wiki: پائیا