کلمه جو
صفحه اصلی

احمد داووداغلو

دانشنامه عمومی

احمد داووداُغلو (به ترکی استانبولی: Ahmet Davutoğlu) (زادهٔ قونیه، ۱۹۵۹) از سیاستمداران و دیپلمات های ترک، و نخست وزیر سابق ترکیه است.
Alternative Paradigms: The Impact of Islamic and Western Weltanschauungs on Political Theory. University Press of America, 1993 (الگوهای متفاوت: تأثیر جهان بینی های اسلامی و غربی بر نظریه سیاسی).
Civilizational Transformation and the Muslim World. K.L. , Quill, 1994 (دگردیسی تمدنی و جهان اسلام).
Tarih idraki oluşumunda metodolojinin rolü: Medeniyetlerarası etkileşim açısından dünya tarihi ve Osmanlı. Divan Dergisi, 1999/2 (نقش روش شناسی در درک شکل گیری تاریخ: تعامل تمدنی در زمینه تاریخ جهان و عثمانی).
Rewriting of Muslim Politics in the 20th Century: A Retrospective. Border Crossings (ed. Fred Dallmayr, Lexington, 2000, 91-112) (بازنویسی سیاست اسلامی در سدهٔ بیستم: یک پس نگاه).
Stratejik derinlik: Türkiye'nin uluslararası konumu. Küre Yayınları, ۲۰۰۱ (عمق راهبردی: وضعیت بین المللی ترکیه).
Küresel Bunalım. Küre, 2002. (رکود جهانی)
Osmanlı Medeniyeti: Siyaset İktisat Sanat. Klasik, 2005 (تمدن عثمانی: سیاست، اقتصاد، هنر).
مشغول به کار۲۷ اوت ۲۰۱۴ – می ۲۰۱۶
او از دانشگاه بُغازیچی مدرک کارشناسی در رشتهٔ اداره عمومی و فوق دکترا در علوم سیاسی و روابط بین الملل دریافت کرده است.او در میان سال های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۹ در دانشگاه مرمره به کار اشتغال داشت و در سال ۱۹۹۹ استاد تمام در این دانشگاه شد.
او از تاریخ ۱ مه ۲۰۰۹ به سمت وزیر خارجه ترکیه گمارده شد و پیش از آن رایزن ارشد نخست وزیر ترکیه بود. در مرداد ۱۳۹۳، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه این کشور را به عنوان نخست وزیر انتخاب کرده و حزب عدالت و توسعه او را بعنوان رئیس حزب برگزید.

نقل قول ها

احمد داوود اغلو (۱۹۵۹) سیاستمدار و دیپلمات ترکی؛ بیست و ششمین نخست وزیر ترکیه (۲۸ اوت ۲۰۱۴ – ۲۴ مه ۲۰۱۶).
• «در خون های که در سوریه ریخته می شود ترکیه کوچکترین نقش و برنامه ای نداشته و نخواهد داشت. واضح ترین رفتار مبارزه با گروه تروریستی داعش را ترکیه از خود به نمایش گذاشته است. تمام اظهاراتی که پیرامون دولت و حکومت ترکیه در این خصوص شده است یک افتراء و تهمتی بیش نیست.»• «همکاری ترکیه با داعش یک افتراء است. هیچ کس نمی تواند مدعی باشد که داعش از داخل ترکیه به کوبانی حمله کرده است و هیچ کس نمی تواند ثابت کند ترکیه کوچکترین نقشی در این حمله داشته است. کسانی که مدعی شده اند دولت ترکیه با داعش در همکاری نزدیک است باید ادعای خود را ثابت کنند.»


کلمات دیگر: