کلمه جو
صفحه اصلی

احمد بهزاد

دانشنامه عمومی

احمدشاه بهزاد (زاده ۲۴ عقرب/آبان ۱۳۵۳ در هرات) سیاستمدار افغانستانی و از قوم هزاره است. وی نماینده مردم هرات در دوره های پانزدهم و شانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان، و از اعضای شورای عالی جنبش روشنایی نیز می باشد.
نایب دوم پارلمان افغانستان.
عضو شورای عالی جنبش روشنایی.
عضو موسسین انجمن دانش آموزان مهاجر افغانستان در شهر مشهد ایران.
عضو موسسین انجمن ژورنالیستان شورای متخصصان هرات.
مسئول امور سیاسی و فرهنگی دانشجویان افغان در آذربایجان.
خبرنگار رادیوی اروپای آزاد (رادیو آزادی).
احمد بهزاد متولد ۲۴ عقرب/آبان ۱۳۵۳ در هرات است. وی در سن یازده سالگی و با افزایش جنگ در سال ۱۳۶۴ به همراه خانواده به ایران مهاجرت می کند و در مشهد ساکن می شود. وی در ایران تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس خودگردان مهاجرین ادامه داد و در سال ۱۳۷۰ توانست به مدارس ایران راه یابد اما نتوانست تحصیلات دوره لیسه/دبیرستان خود را به اتمام برساند. فعالیت سیاسی وی با عضویت در حزب وحدت اسلامی افغانستان آغاز می شود و چندین بار توسط دولت ایران دستگیر و به زندان فرستاده می شود.
احمد بهزاد در دوره پانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان توانست در پارلمان حضور یابد و به نائب دومی پارلمان افغانستان نیز رسید.
وی در دوره شانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان برای بار دوم خود را از طرف مردم هرات نماینده کرد. در همان ابتدا وی با مشکلاتی روبروشد روزنامه آرمان ملی خبری را منتشر کرد که محمد اسماعیل خان از رهبران جهادی و چهره بانفوذ در هرات تلاش دارد که مانع از حضور وی در پارلمان شود. احمد بهزاد در صفحه فیسبوکش نیز خبر از باطل شدن و دستبرد به آراء خودش داد اما تمامی این اقدامات بی نتیجه بود و وی توانست به پارلمان راه یابد.

نقل قول ها

احمد بهزاد (۱۹۷۴) سیاست مدار افغانستانی.
• «جریان تندرو و افراطی مربوط به یک بخش از جامعه نمی شود و حتی نمی توانیم این جریان را متعلق به یک دین بدانیم.»• «رسانه هایی وجود دارند که به اختلافات شیعه و سنی دامن می زنند و از آدرس و تریبون اعتقادات مذهبی مردم سوء استفاده می کنند، این حرکات می تواند بعنوان یک جریان تندرو قابل نقد و بررسی باشد؛ متأسفانه هزینه این افراطی گری ها را مردم بی گناه می دهند.»• «جامعه شیعه و سنی افغانستان همگی با هم برادر و با هم برابرند و به لطف خدا هیچگونه مشکلی در میان ما وجود ندارد و این کسانی که سعی دارند نفاق ایجاد کنند تیرشان به سنگ می خورد.»• «هر کس از هر جا رانده می شود و یا تحت تعقیب است به پاکستان می رود و جذب گروه های تروریستی می شود.»• «استفاده ابزاری از دین در سیاست خارجی پاکستان نقش برجسته دارد، مسئله پاکستان و مشکلات گروه های تندرو تروریستی مخصوص به افغانستان و پاکستان نیست بلکه این مسئله امروز به یک معضل منطقه ای و جهانی تبدیل شده است.»• «بحران فلسطین، سرخوردگی اعراب، حمایت غرب از اسراییل که در سطوح بالا جریان دارد، بستر را برای رشد جریان های افراطی فراهم می کند؛ سوریه و عراق و امثالهم و حضور گروه هایی مثل داعش ماحصل همین تندروی هاست.»• «ما در افغانستان با دو رویکرد متقابل روبرو هستیم، از یکسو افراطیون مذهبی و از سوی دیگر سکولارهای افراطی، هر دو سوی این جریانات افراط گرایانه عمل می کنند و می توان اینها را بعنوان یک آسیب اجتماعی بازشناخت.»• «افراطیت مذهبی، تهدیدی در کمین افغانستان است، عده ای تلاش می کنند تا این مباحث را به داخل توده مردم بکشانند.»• «جنگ مذهبی در افغانستان جایی ندارد و شیعه و سنی برادرانه در کنار هم به هر نوع افراطی گری نه می گویند.»


کلمات دیگر: