کلمه جو
صفحه اصلی

احمد بورقانی

دانشنامه عمومی

احمد بورقانی فراهانی (دی ۱۳۳۸ در تهران - ۱۳ بهمن ۱۳۸۶ در تهران) روزنامه نگار و سیاست مدار اصلاح طلب ایرانی بود.
«زندگینامه»، دانشگاه آزاد اسلامی، تحول آفرینی فرهنگی "گفتگو با احمد بورقانی"، به کوشش تدوین سهام الدین فراهانی.، تهران: مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۳۸۶، شابک ۹۶۴-۴۵۰-۵۶۱-۱
رادیوزمانه: احمد بورقانی درگذشت.
«احمد بورقانی، نماینده سابق مجلس ایران درگذشت». بی بی سی فارسی. دریافت شده در ۴ فوریه ۲۰۰۸. پیوند خارجی در |اثر= وجود دارد (کمک)
سهام الدین بورقانی (۲۱ بهمن ۱۳۸۶)، «از نظام آباد تا مانهتن»، شهروند امروز (پیاپی ۶۸)، ص. صص ۴ و ۵
بورقانی سخنگوی ستاد تبلیغات جنگ از سال ۶۶ تا پایان جنگ، سرپرست دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل از سال ۶۸ تا ۷۱، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۷۶ تا بهمن ۷۷، ) نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در دورهٔ ششم مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس از سال ۷۹ تا ۸۲ و همچنین عضو شورای عالی خبرگزاری جمهوری اسلامی از ۷۶ تا ۸۴ و شورای نظارت بر صدا و سیما از سال ۷۹ تا ۸۱ بود.
بسیاری از روزنامه نگاران آن دوره، احمد بورقانی را حامی اصلی مطبوعات اصلاح طلب در آن دوره می دانند.
احمد بورقانی فراهانی در دی ماه سال ۱۳۳۸ در محله وحیدیه در تهران متولد شد. وی فرزند سوم خانواده بود و شغل پدرش بنایی بود.

نقل قول ها

احمد بورقانی (۱۹۶۰، تهران - ۲ فوریه ۲۰۰۸، تهران) روزنامه نگار و سیاست مدار اصلاح طلب ایرانی بود.
• «عدالت و آزادی سرمایه ای گران بها و گرانسنگ هستند که ملت ایران بیش از یکصد سال است برای بدست آوردن آن در تلاش و تکاپوست. اما توانمندی و کارآمدی ساختار فرهنگ استبدادی در اعماق جامعه کهن ما سد راه آنان بوده است.»• «ناهمخوانی توقعات جامعه با واقعیات، یکی از موانع پیشرفت امور در مشرق زمین است و این ناشی از ریشه های دیرپای استبداد است که با اولین نسیم آزادی از مطالبات پشته ها ساخته می شود و بخش انتخابی حکومتها نیز مسؤول پاسخگویی و تأمین آنها.»• «در هیچ جای دنیا با فرهنگ و مطبوعات به صورت توهین و زندان برخورد نمی کنند بلکه برخوردها تنها به روش انتقادی صورت می گیرد.»• «تنها راه مبارزه با ماهواره، ایجاد سقف سربی برفراز آسمان هاست… اگر می خواهیم با جهان خارج زندگی کنیم باید علاوه بر تولیدات خود از دستاوردهای خوب خارجی نیز استفاده کنیم.»


کلمات دیگر: