کلمه جو
صفحه اصلی

طزرک

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۵°۵۱′۵۹″ شمالی ۴۹°۴۶′۲۹″ شرقی / ۳۵.۸۶۶۴۱° شمالی ۴۹.۷۷۴۶۱° شرقی / 35.86641; 49.77461
طَزرَک روستایی است در جنوب غربی استان قزوین، در ۵۰ کیلومتری بویین زهرا و ۱۷ کیلومتری تاکستان که آب و هوای آن چهار فصل و کوهپایه ای است. مردم این روستا به ترکی آذری با لهجه زنجان سخن می گویند.
معنی تجرک نام قدیمی روستا" خانهٔ زمستانی کوچک" است و هر نامی غیر طزرک صحیح نیست.
این روستا دارای ساختاری شهری به خاطر نوساز شدن بعد از زلزله ۴۱ دارد.
طزرک به خاطر داشتن امام زاده ویک مسجد قدیمی که در زمان های بسیار دور آتشکده بوده در گذشته دارای زائران بسیاری از روستاها وشهرهای دور نزدیک بوده که بخاطر شایعاتی مبنی بر دروغ بودن وجود امام زاده اعتقادات کم شد وهم اکنون در حال تخریب است.
این امام زاده که ازتخریب آن سخن گفتیم به نام های امام زاده ابراهیم ومسلم هستند که با توجه به شجره نامه موجود از نوادگان امام موسی کاظم(علیه السلام)هستند.در خصوص قدمت تاریخی امام زاده طزرک همین نکته بس که حدود هشتصد سال پیش مولف دوکتاب ارزشمند"التدوین"و"آثارالبلاد واخبار العباد"به وجود امام زاده طزرک وتبرک وتوسل مردم به آن مزار شریف اشاره کرده اند. این امام زاده به دلیل شدت ازبین رفتگی آن ومورد بی توجهی بودن توسط مسولین تخریب شدو درحال حاضر با کمک مردم روستا در حال ساخت می باشد.
روستای طزرک دارای یک آب انبار قدیمی نیز می باشد.
طزرک دارای یک مسجد جامع دو حسینیه سه مدرسه دو حمام عمومی است. مسجد جامع نیز به دلیل ازبین رفتن در چند سال اخیر تخریب وباسازی شد.
بعد از زلزله ۴۱ حکومت وقت با نقشهٔ مهندسان فرانسوی و پیمانکاران ایالات متحده آمریکایی اقدام به ساخت طزرک جدید البته به کمک خود مردم روستا نمودند و روستای زیبایی با تمام امکانات رفاهی بوجود آمد ساختمان هایی محکم که گفته می شود توانایی زلزلهٔ بیش از ۷/۵ ریشتر را دارد نقاطی در مرکز روستا برای مغازه ها و اماکن عمومی همچون رخت شور خانه و همچنین یک حمام یک مدرسه ویک مسجدو... وجود داشته که به مرور زمان به اماکن دیگر تبدیل شد.
شهدای طزرک:طزرک در زمان جنگ فرزندانی را از دل خود برای دفاع از کشور تقدیم کرده است که دو تن از آنها(روحانی شهیداکبر مهدیزاده وشهید علی نفری)مفقود الاثر بوده وشش تن ازآنها(شهید محمد درازلو وشهید حمزه علی کریمی وشهید رضا صادقلوو شهید کرمعلی صادقلووشهید محمد کاظم حاجی حسینی وشهید محمد رضا حسن رضایی) جسد مبارکشان بازگشته است ولی درحال حاضر مزار مبارک دوتن از آنها(شهید علی نفری وشهید محمد رضا حسن رضایی)در جوار امامزاده حسین(ع) قزوین وبقیه در خود روستا هستند.
طزرک از لحاظ کشاورزی پیشرفت چندانی به دلیل یک تیکه نبودن زمین هایش نکرده واین موجب برداشت های کم با بهرگیری زیاد از آب شد.
آبیاری های این روستا بیشتر به صورت غرقابی کردن است وجدیدامردم این روستا سعی در قطره ای کردن آن دارند.
محصولات کشاورزی: انگور،آلو وزرد وآلو وسیب وگلابی وبادام، گندم و جو و یونجه، خیار، هندوانه، خربزه، گوجه، پسته،تخمه آفتاب گردان وکشمش وپیاز وبعضی محصولاتی که به اندازه موارد بالا زیاد کشت نمی شود.
مشاغل رایج روستای طزرک:کشاورزی.دامداری.فرهنگیان(دبیران وکارمندان آموزش و پرورش).کارمندان ادارات ونهاد های دولتی.مغازه داری .رانندگی.صنعتی(تراشکاری.مکانیکی.صافکاری و...)کارگری.صنایع دستی(تنور سازی).بنایی.

طَزرَک روستایی است در جنوب غربی استان قزوین، در ۵۰ کیلومتری بویین زهرا و ۱۷ کیلومتری تاکستان که آب و هوای آن چهار فصل و کوهپایه ای است. مردم این روستا به ترکی آذری با لهجه زنجان سخن می گویند. معنی تجرک نام قدیمی روستا" خانهٔ زمستانی کوچک" است و هر نامی غیر طزرک صحیح نیست.


پیشنهاد کاربران

کلبه کوچک ( زمستانی )


کلمات دیگر: