کلمه جو
صفحه اصلی

روابط ایران و عمان

دانشنامه عمومی

روابط ایران و عمان (انگلیسی: Iran–Oman relations) روابط دو جانبه بین عمان و جمهوری اسلامی ایران می باشد. این دو کشور از روابط مشترک دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی نزدیکی برخوردار می باشند.
دادن بورس تحصیلی به دانشجویان دو کشور
تبادلات هیئت های دانشگاهی
تأسیس کرسی فارسی در دانشگاه های عمان
شرکت در جشنواره فرهنگی سالیانه مسقط
برگزاری هفته فیلم و هفته فرهنگی و توسعه تبادلات توریستی، درمانی یا زیارتی
برگزاری جلسات علمی مشترک در سطح دانشگاهی و سازمان های غیردولتی
تاریخچه کشور پادشاهی عمان نشان می دهد که این منطقه در زمان هایی بخشی از قلمرو پادشاهی ایران بوده است و ایرانیان زیادی در آن ساکن بوده اند و با ظهور اسلام این منطقه از ایران جدا شد و روابط بین دو کشور کاهش پیدا کرد.
روابط سیاسی و نظامی عمان و ایران در اواخر حکومت قاجاریه به صورت کامل قطع شد و در جریان شورش ظفار و شرکت ایران در این جنگ که در حمایت کامل از این کشور پادشاهی بود روابط دو کشور مجدداً آغاز شد.
عمان در طول چهل سال گذشته بجز سه سال ابتدایی انقلاب ایران در ۱۳۵۷ شمسی، همواره روابط خوبی با ایران داشته و در وقایع و بحران مختلف بین ایران و کشورهای غربی به عنوان میانجی ساکت عمل کرده است. سلطان قابوس پس از انقلاب ایران برای اولین بار بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ به عنوان رئیس دولت به ایران آمد تا بتواند از بسته شدن سفارت انگلیس جلوگیری کند. همچنین عمان در ادامه مذاکره هسته ای ایران با کشورهای اروپایی و آمریکا نقش مؤثری داشت.

نقل قول ها

روابط دو کشور ایران و عمان با یکدیگر
• «خوشبختانه در طول تاریخ بین ایران و عمان همیشه روابط خوب و برادرانه وجود داشته است. امروز این اراده از طرف رهبری حکیمانه عمان برای توسعة روابط با ایران را مشاهده می کنیم و از طرف ایران هم این اراده جدی و قاطع برای توسعة روابط در همة زمینه ها با عمان وجود دارد.». -> حسن روحانی
• «آرزوی ما توسعه و پیشرفت عمان، سربلندی این کشور همسایه و مسلمان و همچنین توسعه و تحول مثبت دانشگاه های عمان و رابطه خوب بین دو کشور است». -> حسن روحانی


کلمات دیگر: