کلمه جو
صفحه اصلی

زهرا دری

دانشنامه عمومی

زهرا دُرّی "پاییز" نویسنده، شاعر و طنزپرداز ایرانی است. سوم آبان سال 1359خورشیدی دراصفهان به دنیا آمد. کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی و از جمله زنان فعال در زمینه شعر و نثرطنز است. در زمینه ادبیات کودک و نوجوان، شعر کودکان و قصه هایی درقالب شعر کودکانه، آثار منتشر شده بسیاری دارد که با تیراژهای بالا و چاپ های متعدد همراه بوده است. دراغلب آثار کودکانه او نیز رگه هایی از طنز وجود دارد. از دیگر فعالیت های او می توان به ترانه سرایی اشاره کرد. همچنین ترانه های قرآنی برای کودکان درکارنامه خود دارد. زهرا دُرّی، در جشنواره سراسری طنز طهران درسال ۱۳۸۸ و جشنواره ملی جوان ایرانی در سال ۱۳۸۹ بخش شعر طنز برگزیده شده است. همکاری او با مطبوعات ازسال1376 آغاز شده است. وی دارای رتبه برتر در جشنواره مطبوعات در بخش شعر طنز نوجوان، از طرف روزنامه همشهری در سال ۱۳۹۰ و هشتمین جشنواره مطبوعات، مقام دوم در نثر طنز،از طرف رورنامه ملت ما درسال 1392شده است. همچنین، شاعر طنزپرداز برگزیده نخستین شب شعرطنز شکرخند در تیر ماه ۱۳۸۵ به انتخاب منوچهر احترامی بوده است. از این طنزپرداز مقالات علمی پژوهشی نیز منتشر شده است. نقد ادبی کتاب های طنز از دیگر فعالیت های اوست.
دراشعار طنز او علاوه بر رباعی و دوبیتی، غزل، مثنوی و قصیده، دیگر قالب های متنوع نیز دیده می شود. اندیشه و لبخند از معیارهای اصلی او در طنزپردازی است. زهرا دُرّی در شعر و نثر طنز، در تمام زمینه ها مخصوصاً طنزاجتماعی فعالیت دارد.

نقل قول ها

زهرا دُرّی (۱۳۵۹ / ۱۹۸۰م) نویسنده، شاعر و طنز پرداز ایرانی.
• «اعتراض غیرمستقیم و خنده دار نسبت به هر موضوع که قلم طنزداری بتواند آن را با ظرافت در یکی از قالب های ادبی به مخاطب بیان کند، طنز مکتوب نام دارد. من نسبت به طنز نظر خیلی خوبی دارم.»• «جامعه شامل مردم و مسئولان است. طنز مدت هاست در میان مردم نهادینه شده است، طنز را باید در میان مسئولان نهادینه کرد که نمی گذارند طنز به صورت جدی وجود داشته باشد .»• «تهران نشین بودن به معنای برتری نیست، چه بسیار هنرمندان اصیل و فاخری که درپایتخت نیستند. از طرفی متأسفانه برخی گمان می کنند طنز نوشتن کار ساده ای است و هر نوشته ای را به این عنوان ارائه می کنند. این که برخی گمان کنند نفر اول فلان جشنواره طنز حتماً باید نفر اول از شهرهای بزرگ باشد تصور درستی نیست! یا این که تا به عنوان دبیر جشنواره ای انتخاب شدیم برگزیده ها را از میان آشنایان خودمان انتخاب کنیم! اگر به تمام فعالان این عرصه اجازه دیده شدن داده شود آن وقت است که می توان به آینده اش امیدوار شد.»


کلمات دیگر: