کلمه جو
صفحه اصلی

روابط ایران و کویت

دانشنامه عمومی

روابط ایران و کویت (عربی: علاقات إیران والکویت‎) روابط دو جانبه بین جمهوری اسلامی ایران و کویت می باشد. کویت از حامیان اصلی عراق در جنگ علیه ایران بود.
فهرست سفیران ایران در کویت
روابط کویت و عراق در جنگ ایران و عراق
کویت دارای روابط نزدیک با ایران بوده است به طوری که این کشور در سال ۲۰۱۴ روابط خود با ایران را «عالی و تاریخی» توصیف کرد. ولی وقایع ماه های ژوئن و ژوئیه ۲۰۱۷ منجر به تیرگی روابط کویت با ایران شده است. در آخرین اقدام در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۷ کویت اقدام به محدود کردن فعالیت دیپلماتیک ایران در آن کشور شد.
پس از استقلال کویت در سال ۱۹۶۱، ایران از جمله اولین کشورهایی بود که کویت را به رسمیت شناخته و در ۱۲ ژانویه ۱۹۶۲ سفارت ایران را در این کشور تأسیس کرد. در دسامبر ۱۹۶۷ شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح وزیر خارجه وقت کویت در رأس یک هیئت سیاسی به ایران سفر کرد؛ و بدنبال آن محمدرضا پهلوی شاه ایران در ژوئیه ۱۹۷۰ با یک هیئت سیاسی- اقتصادی به کویت رفت.
با حاکمیت مجدد ایران بر جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی در خلیج فارس در دسامبر ۱۹۷۲ روابط دو کشور رو به سردی نهاد. در دسامبر ۱۹۷۳ مناسبات دو کشور به حالت عادی بازگشت و تا سال ۱۹۷۸ زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران ادامه داشت.

نقل قول ها

روابط دو کشور ایران و کویت با یکدیگر
• «متأسفانه در حال حاضر سطح روابط اقتصادی ایران و کویت در شأن دو ملت بزرگ و همسایه نیست... در مناطق جنوبی ایران از جمله آبادان و خرمشهر که در نزدیکی کویت قرار دارند، زمینه های فراوانی برای سرمایه گذاری های کارآفرینان و سرمایه گذاران کویتی اعم از دولتی و بخش خصوصی فراهم شده است.» -> حسن روحانی
• «جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی را در مسیر توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی میان ایران و کویت نمی بیند.» -> حسن روحانی


کلمات دیگر: