کلمه جو
صفحه اصلی

قاسم معتمدی

دانشنامه عمومی

قاسم معتمدی (زاده ۱۳۰۴، بابل) پزشک و سیاست مدار ایرانی است.پسر عموی او کریم معتمدی بود که مرکز مخابرات استان مازندران را به بابل آورد.وی آخرین رئیس دانشگاه تهران، قبل از انقلاب است .
شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران (جلد سوم)
خاندان معتمدی
پس از انجام تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشکده علوم پزشکی تهران شد و پس از ۶ سال تحصیل در آن دانشکده درجه دکترا گرفت و عازم آمریکا شد در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تخصص خود را در رشته بهداشت دریافت کرد و پس از مراجعت به ایران در وزارت بهداری اشتغال ورزید و تدریجاً مسؤولیت چند اداره را عهده دار شد. چندی ریاست مبارزه با بیماری های واگیر با او بود، سرانجام در ۱۳۴۴ به معاونت وزارت بهداری رسید. پس از آن رئیس دانشگاه اصفهان شد و قریب ۹ سال در رأس دانشگاه مزبور قرار داشت. روی هم رفته در آن دانشگاه کارهایی انجام داد و چند دانشکده جدید احداث کرد. در ۱۳۵۵ به تهران احضار شد و در آخرین ترمیم کابینه امیرعباس هویدا به وزارت علوم و آموزش عالی منصوب شد. کمتر از یک سال وزیر علوم بود که با تغییر رئیس دولت بیکار شد. در اواسط ۱۳۵۶ از طرف دکتر گنجی وزیر علوم و آموزش و پرورش به ریاست دانشگاه تهران رسید. در آن ایام که فضای باز سیاسی ارمغان دولت جمشید آموزگار بود بیش از همه جا در دانشگاه تهران اثر گذاشت و دانشجویان دانشگاه تهران تظاهرات وسیع و کوبنده خود را برای مبارزه با رژیم و شاه علنی ساختند و همه روزه اجتماعاتی از دانشجویان در سطح تهران به صورت وسیعی مبارزه می کردند. با سقوط کابینه آموزگار، قاسم معتمدی نیز کنار رفت. معتمدی به آمریکا مهاجرت و در همان جا درگذشت.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قاسم معتمدی، پزشک و سیاست مدار ایرانی و آخرین رئیس دانشگاه تهران، قبل از انقلاب بود.
قاسم معتمدی فرزند محمدتقی معتمدی در سال ۱۳۰۴ در بابل متولد شد.
تحصیلات
وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی و بعد متوسطه، وارد دانشکده ی پزشکی تهران شد. معتمدی مردی پرتلاش بود و به همین دلیل پس از ۶ سال توانست دکترای خود را از آن دریافت کند. پس از آن برای اداره ی تحصیل به دانشکده ی آمریکا رفته و در دانشگاه کالیفرنیا مشغول تحصیل شد و تخصص خود را در رشته ی بهداشت از همان دانشگاه دریافت کرد. بعد از آن وارد دانشگاه کلراد و در کالیفرنیای جنوبی شد و مدرک تخصص بیماری های ریوی را از همان دانشگاه اخذ کرد. سپس به ایران بازگشت و در وزارت بهداری مشغول کار شد.
مشاغل وی
اعتبار و تخصص دکتر قاسم معتمدی باعث شده بود که در هر ارگان و اداره ای به راحتی می توانست، مشغول کار شود؛ به عنوان مثال مدتی ریاست اداره ی بهداشت تهران و اصفهان را به عهده داشت، مدتی ریاست بهداشت آذربایجان و ریاست اداره ی آزمایشگاه های وزارت بهداری معاونت اجرائی وزارت بهداری در کابینه ی منصور، ریاست اداره ی اپیدمولوژی و مبارزه با بیماری های واگیردار وزارت بهداری، تا این که در سال ۱۳۴۴ به معاونت وزارت بهداری منصوب شد. پس از چندی رئیس دانشگاه اصفهان شد و در آن جا هم تدریس می کرد و هم مدیریت دانشگاه را بر عهده داشت. معتمدی حدود ۹ سال رئیس دانشگاه اصفهان بود و در همان مدت چند دانشکده ی جدید در اصفهان بنا نهاد. در ۷ آذر سال ۱۳۵۵ به تهران احضار شد و به عضویت دفتر سیاسی حزب رستاخیز دولت ایران برگزیده شد. معتمدی در ۷ اسفند همان سال در کابینه ی امیرعباس هویدا به وزارت علوم و آموزش عالی منصوب شد.
ریاست دانشگاه تهران
...


کلمات دیگر: