کلمه جو
صفحه اصلی

اختری

فارسی به انگلیسی

star, stellar

مترادف و متضاد

stellar (صفت)
درخشان، شبیه ستاره، اختری، ستاره وار، پر ستاره

فرهنگ فارسی

( صفت ) منسوب به اختر منجم فال گیر .
یکی از علمای دوره سلطان سلیمان قانونی است

لغت نامه دهخدا

اختری. [ اَ ت َ ] ( ص نسبی ) منسوب به اختر. || منجم. فال گیر.

اختری. [ اَ ت َ ] ( اِخ ) مصطفی بن شمس الدین قره حصاری. یکی از علمای دوره سلطان سلیمان قانونی است. مولد او قره حصار صاحب است سپس به کوتاهیه هجرت کرده و در آنجا بتدریس پاره ای علوم مشغول بود. وفات او بسال 968 هَ. ق. است. در اکثر علوم خاصه در ادبیات عربی و علم لغت صاحب ید طولی بود. از تألیفات او یکی لغت مترجم عربی بترکی است بنام اختری و آن را دوبار تألیف کرده یکی بنام اختری کبیر و دیگری صغیر. و نیز او را مجموعه ای است در مسائل فقهیه بنام جامعالمسائل معروف به ام الفتاوی. و رجوع به قاموس الاعلام شود.

اختری . [ اَ ت َ ] (ص نسبی ) منسوب به اختر. || منجم . فال گیر.


اختری . [ اَ ت َ ] (اِخ ) مصطفی بن شمس الدین قره حصاری . یکی از علمای دوره ٔ سلطان سلیمان قانونی است . مولد او قره حصار صاحب است سپس به کوتاهیه هجرت کرده و در آنجا بتدریس پاره ای علوم مشغول بود. وفات او بسال 968 هَ . ق . است . در اکثر علوم خاصه در ادبیات عربی و علم لغت صاحب ید طولی بود. از تألیفات او یکی لغت مترجم عربی بترکی است بنام اختری و آن را دوبار تألیف کرده یکی بنام اختری کبیر و دیگری صغیر. و نیز او را مجموعه ای است در مسائل فقهیه بنام جامعالمسائل معروف به ام الفتاوی . و رجوع به قاموس الاعلام شود.


دانشنامه عمومی

اَختَری ،کوکبی یا میوه ستاره نام میوه ای استوایی از تیرهٔ ترشکیان (Oxalidaceae) . سردهٔ ابن رُشدی ها (Averrhoa) است .اختری ها بر درخت.   اختری را در اندونزی بِلیمبینگ می نامند.
این میوه بومی سری لانکا، هندوستان و اندونزی است.اختری از خویشاوندان نزدیک میوه بیلیمبی است.
این میوه از میوه های مناطق گرمسیری می باشد. رنگ آن سبز و گاهی زرد می باشد. پوست آن براق است.از انواعی که دارای نقطه یا خط های قهوه ای می باشد، استفاده نکنید.استفادهٔ کوکبی آسان است. نیاز به پوست کندن و جدا کردن دانه ندارد. به آرامی تغییر رنگ می دهد.مزهٔ بعضی از انواع آن ترش و برخی شیرین می باشد. (مانند انگور پوست کلفت)شکل زیبایی دارد و وقتی آن را می بریم بسیار شبیه ستاره می باشد.می توان از آن در سالاد و برای تزئین غذاها استفاده کرد.
اختری ها بر درخت.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اَخْتَری، مصلح الدین مصطفی بن شمس الدین احمد (د ح ۹۶۸ق / ۱۵۶۱م )، فقیه و لغت شناس ترک بود.
وی در قره حصارِ افیون زاده شد و به همین جهت او را قره حصاری نیز می نامند. از تاریخ تولد، حوادث زندگانی و استادان وی مطلبی در منابع نیامده است .
مهاجرت
او از زادگاه خود به کوتاهیه کوچ کرده ، و تا پایان عمر در همان جا به مدرّسی مشغول بوده است .
مهارت وی
اختری از علمای عهد سلطان سلیمان قانونی (حک ۹۲۶- ۹۷۴ق / ۱۵۲۰-۱۵۶۶م ) است و در ادبیات عرب ، علم لغت و علوم دینی تبحر داشته .
وفات
...


کلمات دیگر: